Unieke vorm van branding: Wajer Yachts

Nederland – In het noorden van Nederland fabriceert Wajer Yachts de meest prestigieuze boten. Projecten van wereldklasse. En daar hoort natuurlijk een imponerende werkplaats bij. Met uitingen die de juiste sfeerimpressie geven aan het luxe merk. Eigenaar Dries Wajer vroeg FriJo om dit te verwezenlijken en het resultaat mag er zijn.

Wajer Yachts peesdoeken

Pees- en geveldoeken

De hal is groot, erg groot. Om deze te ”vullen” is na veelvoudig overleg besloten om gebruik te maken van peesdoeken en geveldoeken. Een peesdoek is een textieldoek voorzien van een opdruk en een siliconen pees aan alle randen. De siliconen rand wordt om het frame getrokken. Ideaal als u eens wilt wisselen van afbeelding. Daarnaast is de kwaliteit van de afbeeldingen hoog, ook voor grotere formaten. De prachtige foto’s van Wajer Yachts komen zo goed tot hun recht

Wajer Yachts boot peesdoek

Wajer’s verhaal op doek

Drie decennia geleden ontwierp vader Dorus Wajer de eerste boten aan zijn keukentafel in Loosdrecht en in 1992 was de eerste scheepswerf een feit. Wie had toen durven denken dat zijn boten de gehele wereld over zouden varen? En dat het bedrijf Koning Willem-Alexander tot zijn klantenkring mocht rekenen? Een vindingrijke geschiedenis, die we in beeld hebben gebracht door een reeks aan zwart-wit foto’s. Een prachtige visualisatie van dit familiebedrijf.

Doekbak Wajer Yachts fabriek

Bedrijfslogo op maat

Naast de pees- en geveldoeken, hebben we ook verschillende ontwerpen gemaakt voor het bedrijfslogo. Zo hebben we de kantine voorzien van een verlichte variant. De freesletters zijn hierbij indirect verlicht. Dat wil zeggen dat het licht niet naar voren schijnt, maar dat er gebruik gemaakt wordt van de omgeving om de ruimte te verlichten. In dit geval de muur. Dit wordt ook wel het aureool of halo effect genoemd.

Lichtbak Wajer Yachts

Een bedrijfszuil als visitekaartje

Ook buiten zijn we aan de slag gegaan. Als herkenningspunt en om bezoekers een warm welkom te heten hebben we een grote bedrijfszuil geplaatst bij de entree van de scheepswerf. Wederom verlicht, zodat deze goed zichtbaar is op regenachtige, donkere winterdagen.  De zuil is verankerd in de grond. Hierbij wordt het onderstel van de zuil in een gat in de grond geplaatst, die vervolgens wordt volgegoten met beton.

Bedrijfszuil Wajer buiten

Ook opzoek naar geveldoeken?

We zijn blij met de positieve reacties die we op deze Wajer Yachts campagne hebben mogen ontvangen.  Bent u zelf op zoek naar een creatieve en effectieve oplossing voor uw branding? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en maken een ontwerp dat past bij uw unieke situatie.

Wajer doekbak

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Bob Pront

Contact

Andere projecten

FriJo Lichtreclame & Sign verzorgt lichtreclame voor veel verschillende soorten bedrijven door heel Nederland. Van Dirk van den Broek en Suitsupply tot het café om de hoek. Wij hebben inmiddels bijna 60 jaar ervaring met het plaatsen van verlichte en onverlichte gevelreclame.

  • Geen opdracht te groot of te klein
  • Productie in eigen huis
  • 60 jaar vakmanschap

Wat maakt reclame van FriJo uniek?

FriJo is een familiebedrijf en creëert sinds 1960 de meest uiteenlopende visuele communicatie-uitingen. Door jarenlange ervaring en het streven naar innovatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

  • Duurzaam door hoge kwaliteit van materialen
  • Van design tot onderhoud
  • Alle mogelijke vormen door de nieuwste technologie
Amusementspalei monaco lichtreclame gevel
The Bulldog neon amsterdam
Frijo geschiedenis the berry

Geef uw onderneming de spotlight die het verdient