Neon en lichtreclame voor het Hard Rock Café

Amsterdam – Voor het Hard Rock Café in Amsterdam hebben we alle lichtreclame mogen verzorgen: meerdere lichtbakken, doosletters en reclameborden aan zowel de voor- als achterzijde van het pand. Trots dat wij hebben mogen bijdragen aan de reclame van zo’n iconisch café in Amsterdam!

 

Neon sign hard rock cafe amsterdam

Waarom neon verlichting?

Door gebruik te maken van neon verlichting valt deze reclame extra op. Neon letters staan bekend om hun karakteristieke uiterlijk en lange levensduur. Doordat neon letters bijna in iedere gewenst vorm kan worden geproduceerd, zijn de mogelijkheden eindeloos. Neon verlichting is in verschillende kleuren leverbaar. Bij deze tekst is er gekozen voor de kleur rood en wit. Door verschillende gassen met elkaar te combineren is het mogelijk kleuren te creëren. De kleuren kunnen tevens worden gecreëerd door de verschillende kleuren glas die gebruikt worden.

Hard Rock Cafe Amsterdam neon lichtbak

Wat is neon verlichting?

Neon is een gas dat tot ontlading wordt gebracht in een glazen vacuüm buis. Het maken van neonreclame is een ambachtelijk proces. De neon is geblazen met de mond en gevormd met de hand.

De neon lijn is bij deze reclame op een stevige achtergrond geplaatst. Overdag is het licht van de neon niet sterk. Daarom hebben we de neon geplaatst in een lettervorm. Naast dat overdag de tekst duidelijker wordt, is het ook gedaan uit veiligheidsoverwegingen. De neon is namelijk zo minder kwetsbaar. De neonletters zijn vervaardigd met het Philips suspensie systeem. Door gebruik te maken van deze hoogstaande techniek heeft de neon een heldere en egale lichtuitstraling. Daarnaast garandeert het gebruik van deze techniek een langere levensduur en een lager energieverbruik.

Montage van de doosletters

Voordat de neon is gemonteerd is het zeer breekbaar. Het is daarom van belang om de neon op de juiste wijze te monteren in de doosletter d.m.v. glasheldere glassteunen. Het dooslogo is gemonteerd aan de gevel.

Hard Rock cafe Amsterdam doosletters

Doosletters

Aan de kanaalzijde is het pand voorzien van nog eens twee logo’s. Deze lichtreclames zijn gespoten in opvallend rood en geel, met aan de achterzijde van de doosletters verlichting, waardoor het logo extra goed opvalt zowel overdag als in de avond!

Meer informatie over dit project? Neem contact op met Jimmy Jacobs

Contact

Andere projecten

FriJo Lichtreclame & Sign verzorgt lichtreclame voor veel verschillende soorten bedrijven door heel Nederland. Van Dirk van den Broek en Suitsupply tot het café om de hoek. Wij hebben inmiddels bijna 60 jaar ervaring met het plaatsen van verlichte en onverlichte gevelreclame.

Wat maakt reclame van FriJo uniek?

FriJo is een familiebedrijf en creëert sinds 1960 de meest uiteenlopende visuele communicatie-uitingen. Door jarenlange ervaring en het streven naar innovatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

  • Duurzaam door hoge kwaliteit van materialen
  • Van design tot onderhoud
  • Alle mogelijke vormen door de nieuwste technologie
FriJo Lichtreclame contact

Geef uw bedrijf de spotlight die het verdient