Lichtreclame die opvalt!

Wilt u uw onderneming beter zichtbaar maken bij potentiële klanten? Lichtreclame is dé ultieme manier om uw merk dag en nacht onder de aandacht te brengen. FriJo maakt een ontwerp waar u trots op bent. Van ontwerp tot installatie en van vergunning tot onderhoud.

Lichtreclame aan gevel Cartier in Amsterdam, in samenwerking met The Set Company

Kies uw stijl

We begrijpen dat uw lichtreclame naadloos aan moeten sluiten bij de unieke uitstraling van uw merk. Bij FriJo werken we daarom enkel met de beste mensen en de nieuwste machines. Zo zijn wij in staat de meest uiteenlopende ontwerpen voor uw merk te realiseren. Wij leveren lichtreclame in iedere vorm, grootte en kleur. Bovendien heeft u de keuze uit de meest uiteenlopende materialen en type verlichtingen. Onze ontwerpers verbazen u graag met een ongeëvenaard concept.

 • Onbeperkte mogelijkheden
 • De beste ontwerpers
 • Inclusief montage en onderhoud
lichtreclame met doosletters van dunkin donuts hangend amstelveen
Clubsportive - Doosletters

Doeltreffende verlichting

Met doosletters brengt u uw bedrijfsnaam en logo nadrukkelijk onder de aandacht bij voorbijgangers. Wilt u positief opvallen met een uniek ontwerp en maximale kwaliteit? Ontdek hoe u met doosletters uw zichtbaarheid vergroot.

Avocadoshow neon letters

Unieke lichtreclame

Met neonverlichting kunt u op een unieke en duurzame manier de sfeer binnen en buiten uw pand verhogen. Bovendien is neon als marketingmiddel multi-inzetbaar voor uw onderneming. Laat u verrassen door de lage productie- en gebruikskosten deze lichtreclame.

Sterke lichtbak aan gevel

Superieure lichtbakken

Wilt u met één investering direct meer klanten naar uw onderneming trekken? Het succes van lichtbakken is in de meeste gevallen ongeëvenaard. Vanwege de oneindige mogelijkheden met betrekking tot vorm, afmeting, kleur en plaatsing, komen wij telkens tot een uniek ontwerp dat maximaal rendeert.

Ingegoten led verlichting LaDress

Opperste elegantie

Wilt u met doosletters de stijlvolle uitstraling van uw merk versterken? Onze experts kunnen dertig millimeter diep acrylaat voorzien van ingegoten led-verlichting. De plaatsing van dit acrylaat achter uw doosletters creëert een gracieus geheel. Een hele elegante manier van lichtreclame!

Led-scherm menu

Opmerkelijk flexibel

Wilt u producten, diensten of aanbiedingen haarscherp onder de aandacht brengen? Met onze led-verlichte schermen is uw boodschap op ieder moment van de dag perfect zichtbaar. Zowel in omgevingen met veel als weinig licht is uw lichtreclame niet te missen. Met de bijgeleverde software kunt u de content zelf bovendien eenvoudig wijzigen.

led scherm kalverpassage

Heldere led-schermen

Wilt u profiteren van led-schermen aan de buitenzijde of binnenzijde van uw onderneming? Onze led-schermen zijn opgebouwd uit modules die voorzien zijn van de beste weerbestendige materialen (IP65). Bovendien leveren wij jaarlijks onderhoud, zodat u zeker weet dat uw lichtreclame beschermd blijft tegen de slechtste weercondities en het hele jaar door optimaal presteert.

FriJo lichtreclame sinds 1960

Wij vertalen al 63 jaar elk idee in een creatief en eigentijdse reclame-uiting. Van duidelijke bewegwijzering, kleurrijke raambelettering en instore promotiematerialen tot prachtig neon, sterke lichtbakken of opvallende doosletters. De lichtreclame van FriJo is tijdloos.

Onze jarenlange ervaring en de nieuwste machines stellen ons in staat de meest effectieve ontwerpen te realiseren voor onze klanten.

 • Complete ondersteuning, van design tot onderhoud.
 • Razendsnelle levering vanuit onze eigen fabriek.
 • Topkwaliteit producten met minimaal twee jaar garantie.
Macau amusementenpaleis amsterdam
Flamingo neon
The Bulldog neon amsterdam

Lichtreclame inspiratie

D-reizen-lichtbak geel met blauw zoals het logo
bronx - Freesletter
Menu bord buiten van staal
neon achter de bar
The Student Hortel - Doosletters
LED contouren Tchai
Gele doosletters voor truck rich pork

Wat is lichtreclame?

We geven u graag extra informatie over alle mogelijkheden met lichtreclame. We zullen dit doen door het product in categorieën te verdelen zodat u de producten vindt die het beste bij u past.

neon grand cafe heineken hoek

Lichtreclame is grofweg onder te verdelen in vier categorieën:

 

1. Lichtbakken

De lichtbak is zoals de naam het al zegt een bak met led-verlichting erin. De lichtbak kan op maat gemaakt worden of u kunt kiezen uit de standaard vormen die bestaan uit rond of rechthoekig. In de gewenste vorm wordt een stevig aluminium profiel gemaakt waarin een acrylaat plaat in zit. Bij FriJo weet u zeker dat uw lichtbak van de hoogs mogelijke kwaliteit is.

Voordelen van een lichtbak:

 • Makkelijk te onderhouden
 • De plaat met opdruk is vervangbaar
 • Relatief goedkoop
Jamin lichtreclame lichtbak

Er zijn vier mogelijkheden met lichtbakken:

 

Lichtbak mook

Ronde lichtbak

Een ronde lichtbak is perfect voor een uitsteek lichtbak. De ronde vorm valt goed op. 

Lichtbak dirck III

Rechthoekige lichtbak

De rechthoekige lichtbak is de meest voorkomende lichtbak en is verkrijgbaar in een kleine uitsteekbak tot een grote bak van 4 meter. 

Custom lichtbak avocado show

Custom lichtbak

De custom lichtbak is de lichtbak die het beste aansluit bij de uitstraling van uw bedrijf omdat deze in de vorm van uw logo kan worden gecreëerd. 

Doekbak Asia express

Doeklichtbak

Doekbakken zijn geschikt voor lichtbakken met afmetingen breder dan 4 meter en hoger dan 1,5 meter. Het doek wordt gespannen waardoor extreem grote voormaten mogelijk zijn.

2. Verlichte letters (doosletters)

De tweede categorie lichtreclame bestaat uit verlichte letters. Andere termen voor verlichte letters zijn doosletters, lichtletters en gevelletters. Verlichte letters bieden u de mogelijkheid om uw bedrijfsnaam en/of bedrijfslogo goed op te laten vallen bij voorbijgangers. Bij deze vorm van lichtreclame zijn oneindig mogelijkheden qua lettertype, lettergrote, kleur en vorm.

Voordelen van doosletters:

 • Zichtbaar van grote afstand
 • Oneindig mogelijkheden qua lettertype, lettergrote en vorm
 • Mogelijkheid om losse letters te verlichten
rode verlichte letters van H&M

Er zijn vier mogelijkheden om uw letters en/of logo te verlichten:

 

led-reclame-suitsupply-vierkant

Directe verlichting

Directe verlichting is veruit de meest gekozen optie. Hierbij schijnt de led-verlichting naar voren en/of naar de zijkant. Het zorgt voor een helder, in het oog springend, resultaat.

Doosletters verlicht sheraton

Indirecte verlichting

Bij indirecte verlichting schijnt de led niet naar voren, maar naar de gevel toe. Hierdoor ontstaat er nét een spannender geheel, wat ook wel het aureool effect wordt genoemd.

 

Freesletters met licht La Dress logo vierkant

Verlichting naar de zijkant

Bij ‘ingegoten led’ wordt 30 mm diep acrylaat voorzien van led-verlichting en vervolgens ingegoten met giethars. Het licht straalt naar de zijkant en zorgt voor een chique uitstraling.

Neon in doosletters Lijnbaan Rotterdam

Met neon geaccentueerd

Neon accentueert de vorm van de letters en geeft deze meer karakter. Door de authentieke look, lage gebruikskosten en lange levensduur is neon ideaal als toevoeging.

3. Neon

Neon lichtreclame is een ambachtelijk product met een unieke uitstraling. Het is de enige vorm van lichtreclame die nog volledig met de hand wordt gemaakt door glasblazers. Neon zorgt voor sfeer en is inzetbaar voor zowel binnen als buiten. Verschillende lettertype, vormen en kleuren zijn mogelijk.

Voordelen van neon:

 • Lange levensduur (10 jaar+)
 • Onderhoudsvrij
 • Optimaal te personaliseren
Neon kitchen bar

Er zijn drie opties voor neon reclame:

 

Neon tekst

Enkellijnige neon

Enkellijnige neon betekent letterlijk één neonlijn. Deze volgt de hartlijn van de letter, waar een dubbellijnige neon de contour van de letter volgt. Het voordeel ten opzichte van dubbellijnige neon is dat er minder neon wordt gebruikt, waardoor het goedkoper is. 

Neon coolcat

Dubbellijnige neon

Bij dubbellijnige neon wordt de letter aan de buitenkant verlicht. Je verlicht dus een letter met twee neonlijnen in plaats van één. Hierdoor valt de contour van een letter meer op.  Het verschil is te zien bij Coolcat, welke dubbellijnig is verlicht en de enkellijnige Happy Ending.

Neon sign hard rock cafe amsterdam

Neon reclame met een aluminium kap

Neon met een aluminium kap wordt vooral gebruikt voor buiten gebruik. Door de aluminium kap wordt de kwetsbare neon beschermt en tegelijkertijd ontstaat er binnen in de kap een unieke reflectie van de neon. Op de afbeelding is dit te zien waarbij de binnenkant van de kap rood kleurt.

4. Led-schermen

Led-schermen bieden de mogelijkheid om flexibel te zijn in uw communicatie-uitingen. Door de multi-inzetbaarheid van onze led-schermen zorgt u dat de juiste boodschap op het juiste moment aan uw doelgroep wordt vertoond. Of dit nou gaat om een digitaal menu of een groot scherm langs de weg, bij FriJo bent u op het juiste adres.

Voordelen van een led-scherm:

 • Eindeloze mogelijkheden; een logo, tekst of video
 • Elk moment aanpasbaar
 • Uitstekende zichtbaarheid
Groot ledscherm buiten langs snelweg van hulshoff

De drie mogelijkheden van led-schermen:

 

Led-scherm hulshof

Outdoor scherm

Door middel van outdoor schermen kunt u uw doelgroep op een dynamische manier benaderen. Optimaal voor wanneer uw bedrijf langs een weg zit waar veel auto’s langsrijden.

instore promotie menu led bord

Digitaal menu

Een digitaal menu biedt u de flexibiliteit om gemakkelijk af te wisselen van bijvoorbeeld een weekaanbieding zonder dat daar steeds extra kosten bij komen kijken. Daarnaast zijn er bewegende beelden mogelijk waardoor u beter de aandacht trekt bij uw klant.

Led scherm vierkant

Indoor lichtpanelen

Onze lichtpanelen voor binnen maken van een sfeerloze ruimte een warme plek vol met dynamiek. Ideaal voor een plek waar mensen samen komen of juist even tot rust willen komen.

Onderscheid uw bedrijf met unieke lichtreclame

Offerte aanvragen