De Lijnbaan in neon

Rotterdam – De Lijnbaan, een winkelstraat die nationale bekendheid geniet. Deze open passage in het centrum van Rotterdam verdiende een unieke entree en daarom vroeg de gemeente Rotterdam FriJo om de voorzijde te voorzien van authentieke neon reclame.

Neon lichtreclame Lijnbaan Rotterdam

Het jaren 50 gevoel

In 2012 werd besloten dat de Lijnbaan een nieuwe uitstraling moest krijgen. Of beter gezegd: De winkelstraat moest terug naar de oude uitstraling. Het typische huiskamergevoel uit de jaren 50, waar neonverlichting de straten sierde. Met die gedachte hebben onze specialisten een echte authentieke, retro look voor de doosletters weten te creëren.

Doosletters Neon Lijnbaan Rotterdam

Aluminium tekst met Neon

Voor de tekst ‘Lijnbaan’ zijn zogeheten doosletters gebruikt. De letters worden gemaakt van aluminium. Voor dit project is de voorkant van de letter in de kleur ”retro” groen gespoten en vervolgens over de stevige achterzijde geplaatst. Daarnaast is gekozen voor gele neonverlichting. Deze ligt in de huls van de doosletters. De gele neonlijnen accentueren de contouren en groene kleur van de letters. Het geheel heeft een unieke uitstraling, passend bij het winkelbeeld uit de jaren 50.

Neon-Lijnbaan-Rotterdam

Lange levensduur van neon

Naast de unieke uitstraling van neon, gaat deze vorm van lichtreclame lang mee. Zo heeft FriJo de tekst op de Lijnbaan in 2013 geplaatst en stralen de letters vandaag de dag nog steeds. Naast duurzaam, is neon ook zeer onderhoudsvriendelijk en heeft het lage gebruikskosten. Dat maakt neonreclame een uitstekende aanwinst voor je bedrijf, of in dit geval: De winkelstraat.

Neon in doosletters Lijnbaan Rotterdam

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Bob Pront

Contact

Andere projecten

FriJo Lichtreclame & Sign verzorgt lichtreclame voor veel verschillende soorten bedrijven door heel Nederland. Van Dirk van den Broek en Suitsupply tot het café om de hoek. Wij hebben inmiddels een lange ervaring met het plaatsen van verlichte en onverlichte gevelreclame.

Wat maakt reclame van FriJo uniek?

FriJo is een familiebedrijf en creëert sinds 1960 de meest uiteenlopende visuele communicatie-uitingen. Door jarenlange ervaring en het streven naar innovatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

  • Duurzaam door hoge kwaliteit van materialen
  • Van design tot onderhoud
  • Alle mogelijke vormen door de nieuwste technologie
Amusementspalei monaco lichtreclame gevel The Bulldog neon amsterdam Flamingo neon

Geef uw bedrijf de spotlight die het verdient