Lichtreclame met led-scherm in de Kalverpassage

Amsterdam – Midden in de welbekende Kalverpassage te Amsterdam hangt tegenwoordig een rond led-scherm met een diameter van maar liefs 8 meter. FriJo is deze uitdaging in samenwerking met partner Inventdesign aangegaan waarbij een lange voorbereiding en een nauwkeurig staaltje vakmanschap een must was om het project succesvol te laten verlopen. Het verloop van het project met bijbehorende uitdagingen zal op deze pagina worden beschreven.

led scherm kalverpassage

10 meter hoog boven een standbeeld

U leest het goed, het scherm hangt op een hoogte van 10 meter boven een groot monumentaal standbeeld. Dit was ook meteen de grootste uitdaging van het hele project, want bij de montage moesten we rekening houden met de volgende punten:

  • We konden geen hoogwerker gebruiken, omdat deze te zwaar is voor de vloer.
  • Een stijger was onmogelijk ivm de doorgang.
led scherm kalverpassage 4

Monteren met handtakels

Na veel overleg zijn de mannen van FriJo en Inventdesign tot de conclusie gekomen dat handtakels in combinatie met stalen uithouders de beste manier is voor de montage van het led-scherm. Het led-scherm is dus met handtakels op hoogte gehangen. Dit proces eiste veel kwaliteiten en was een zeer nauwkeurig staaltje vakmanschap.

led scherm kalverpassage 5

Specificaties led-scherm

Het led-scherm is opgebouwd uit flexibele led-platen die speciaal voor deze opdracht zijn geproduceerd. De vorm van het scherm is een C met een diameter van 8 meter. Het scherm bestaat uit hoge resolutie led’s voor scherpen beelden en logo’s. Het fijne aan dit led-scherm is de gebruiksvriendelijkheid van de software die er bij geleverd wordt. Dit is heel eenvoudig te besturen via een laptop.

led scherm kalverpassage 1

Een duurzaam resultaat waar we trots op zijn

led scherm kalverpassage

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Bob Pront

Contact

Andere projecten

FriJo Lichtreclame & Sign verzorgt lichtreclame voor veel verschillende soorten bedrijven door heel Nederland. Van Dirk van den Broek en Suitsupply tot het café om de hoek. Wij hebben inmiddels bijna 60 jaar ervaring met het plaatsen van verlichte en onverlichte gevelreclame.

  • Geen opdracht te groot of te klein
  • Productie in eigen huis
  • 60 jaar vakmanschap

Wat maakt reclame van FriJo uniek?

FriJo is een familiebedrijf en creëert sinds 1960 de meest uiteenlopende visuele communicatie-uitingen. Door jarenlange ervaring en het streven naar innovatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

  • Duurzaam door hoge kwaliteit van materialen
  • Van design tot onderhoud
  • Alle mogelijke vormen door de nieuwste technologie
Amusementspalei monaco lichtreclame gevel
The Bulldog neon amsterdam
Flamingo neon

Geef uw bedrijf de spotlight die het verdient