Lichtbakken voor van der Valk hotel

Nuland – Het boegbeeld van hotelketen van der Valk: De toekan. Deze grote vogel mocht natuurlijk niet ontbreken op het dak van hun verbouwde hotel in Nuland. Aan FriJo de taak om twee lichtbakken van elk zes meter (!) te vervaardigen, te vervoeren en het dak op te takelen. Een flinke, maar gave klus!

lichtbak op het dak Hotel van der Valk

Productie in eigen fabriek

Projecten van dit formaat worden meestal in delen gefabriceerd en vervolgens op locatie in elkaar gezet. Voor deze opdracht hebben we de twee toekans volledig in onze fabriek gereed gemaakt. Enkel de snavel is later, in Nuland, aan de vogel bevestigd. Dat betekende dat de lichtbakken op een enorme aanhanger naar het zuiden vervoerd moesten worden.

Van der Valk hotel Toekan lichtbak in fabriek

Vliegende toekans

Eenmaal aangekomen, werden alle onderdelen aan elkaar bevestigd. Zo monteerden ze een frame achter de gouden aluminiumplaat, die zorgt voor versteviging van het geheel. Die stevigheid verlengt niet alleen de levensduur van de toekans, maar is ook gewenst tijdens hun vlucht het dak op. Voorbijgangers keken vreemd op toen zij opeens een toekan door de lucht zagen vliegen.

Lichtbak op het dak hijskraan

Montage op topsnelheid

De monteurs bij FriJo lopen al heel wat jaartjes mee. Dat blijkt uit de snelheid waarmee de toekans aan de muur werden bevestigd. Binnen mum van tijd hingen beide vogels stevig en waterpas op grote hoogte te stralen. Ook ’s nachts, want de toekans worden indirect verlicht. Indirect verlicht betekent dat het licht naar achteren schijnt, in dit geval tegen de muur. In combinatie met de goud-zwarte kleur geven de vogels een chique uitstraling.

Van der Valk hotel Toekan lichtbak montage dak

Hotel sign

Naast de toekans, kregen wij ook het verzoek om grote, gouden doosletters op de voorkant van het hotel te plaatsen. De tekst ”Hotel” kreeg zowel indirecte als directe contour verlichting, Zoals de naam al doet vermoeden, worden hierbij enkel de contouren van de letters verlicht en schijnt het licht langs de randen naar voren. Ook dit geeft een chique uitstraling, passend bij het nieuwe interieur van het hotel.

Hotel sign van der Valk

Van der Valk hotel

Hotel van der Valk lichtbak
Montage lichtbak hotel van der Valk
Lichtbak montage hotel van der Valk toekan
Lichtbakken van der Valk hotel vanaf het dak
Hotel van der Valk lichtbak aan hijskraan
Gran Casino van der Valk hotel doosletters
Hotel van der Valk hoogwerker

Meer weten over dit project? Neem dan contact op of vraag een offerte aan.

Vraag offerte aan

Wat maakt reclame van FriJo uniek?

FriJo is een familiebedrijf en creëert sinds 1960 de meest uiteenlopende visuele communicatie-uitingen. Door jarenlange ervaring en het streven naar innovatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven.

  • Duurzaam door hoge kwaliteit van materialen
  • Van design tot onderhoud
  • Alle mogelijke vormen door de nieuwste technologie
FriJo Lichtreclame contact

Geef uw bedrijf de spotlight die het verdient